Sisteme de ungere automata

Sisteme de ungere automata MEMOLUB®

Sistemele automate de ungere Memolub pot fi mono-punct sau multi-punct, cele mai uzuale sisteme ajungand pana la 8 puncte de ungere simultan, dar exista si variante de pana la 32 de puncte.

MEMOLUB® Lubrifiantul potrivit, Cantiatea potrivita, la Frecventa corecta si la Locul potrivit.

Caracteristicile exceptionale si fabricarea de inalta calitate a sistemelor MEMOLUB® ofera o protectie exceptionala pentru echipamentele lubrifiate intr-o gama larga de aplicatii industriale.

Caracteristicile definitorii

 • Pot fi mono punct sau multipunct
 • Usor de folosit si reutilizat
 • Control de la distanta
 • Sistem de control patentat
 • Pentru toate tipurile de industrii
 • Amortizarea investitiei garantata

Beneficiile MEMOLUB®

Tipuri de sisteme MEMOLUB®

1. Memolub monopunct 10 bar

EM

Modelul de 120 cm3. Perfect pentru micro-ungere controlata. Cel mai potrivit pentru aplicatii care necesita un volum frecvent, dar cantitate limitata de lubrifiant: rulmenti mici, de ghidare liniare, lanturi, motoare electrice, etc.

 

ECO

Modelul de 240 cm3. Lubrifiere pentru componente mai mari care necesita cantitate mai mare.

 

ONE

Modelul de 240 cm3. Ideal pentru medii mai dificile  in care lubrifiantul trebuie sa joace un rol mult mai protector. Poate fi utilizat pentru toate tipurile de aplicatii.

Poza 5 rezolutie buna
Poza 6

2. Memolub monopunct sau multipunct 25 bar

HPS

Model universal cu sursa de alimentare cu set baterii, permitand ca acesta sa fie utilizat in toate tipurile de medii si aplicatii. Acest model ofera lubrifiere regulata, precisa si fiabila.

 

EPS

Ideal pentru lubrifiere la instalatiile care functioneaza in mod neregulat. Frecventele MEMO sunt stocate, dar pot fi adaptate in orice moment.

 

PLCd

Setari nelimitate cu posibilitatea de feedback de la echipamente. Solutia perfecta pentru OEM.

Poza 8

3. Memolub DS

Aplicatii tipice pentru sistemele Memolub

 • Componente critice
 • Puncte de acces dificile sau periculoase
 • Gresare precisa
 • Frecventa mare de ungere
 • Lubrifiere oprirea masinii

Aplicatii tipice pentru sistemele Memolub

 • Componente critice
 • Puncte de acces dificile sau periculoase
 • Gresare precisa
 • Frecventa mare de ungere
 • Lubrifiere oprirea masinii

Sisteme de ungere automata LUBCON® Easy Matic

Lubrifierea inconsistenta ca frecventa sau volum este una din cele mai frecvente cauze ale uzurii premature a organelor de masini.

Lubrifierea automata este singura modalitate de a asigura livrarea lubrifiantului cu regularitate si precizie.

EASYMATIC este o solutie compacta si versatila pentru puncte de lubrifiere multiple. Cu diverse dimensiuni ale rezervoarelor, blocurilor de distributie, pompe si capacitati de programare, EASYMATIC poate fi configurat pentru a deservi o multitudine de aplicatii.

EASYMATIC poate pompa ulei sau unsori pana la clasa de consistenta NLGI 3 si poate fi utilizat in aproape orice tip de mediu multumita constructiei sale robuste.

EASYMATIC aduce o contributie semnificativa la reducerea costurilor de intretinere si de lubrifiere. In plus, timpii morti asociati ungerii manuale vor fi redusi la minimum si fiabilitatea echipamentelor imbunatatita.

 • Relubrifierea cu EASYMATIC si lubrifianti de inalta calitate, asigura o performanta optima componentelor gresate.
 • Relubrifierea automata precisa si regulata reduce riscul de contaminare a componentelor gresate.
 • Alimentarea cu cantitatea optima reduce consumul de lubrifiant si eforturile de intretinere.

Astfel se obtin:

In toate sectoarele industriale, fie ca vorbim de siderurgie, productia de celuloza si hartie, industria textila, alimentara sau tipografii, echipamente complexe opereaza 24 h din 24, 7 zile din 7.

Performanta si productivitatea optima pot fi atinse numai daca toate componentele unui echipament (motoare electrice, lagare, ghidaje, angrenaje, etc.) opereaza cu inalta precizie pe perioade indelungate.
Pentru mentinerea preciziei acestor componente este esentiala limitarea uzurii prin asigurarea unei lubrifieri eficiente.

Calitatea si precizia procesului de re-lubrifiere sunt determinante pentru fiabilitatea si productivitatea acestor echipamente.

Lubrifierea manuala la intervale neregulate, cu tipul si cantitatea de lubrifiant incorecte vor cauza defectiuni premature oricarui ansamblu in miscare.

Supra-lubrifierea nu este o soluție. Un exces de unsoare în rulmenti cauzeaza creșterea frecarii, incalzire, vibratii si in final defectarea prematura a acestora.

Lubrifierea automata la intervale scurte, cu cantitați mici dar precise, livrate in mod regulat ofera conditiile optime de lucru. Datorita sistemului inchis este minimizat riscul contaminarii, iar lubrifiantul este improspatat mai des la punctul de gresare comparativ cu gresarea manuala.

EasyMatic poate fi configurat sa raspunda cerintelor clientului si poate deservi pana la 44 puncte de gresare. Programarea flexibila poate fi setata in diferite moduri: 4 posibilitati de operare standard si purjarea sistemului (de ex. pentru purjarea unor rulmenti contaminati).

Date Tehnnice
Easy Matic
Capacitate rezervor
2, 4 sau 7 L
Presiune dezvoltata
Pana la 250 bari / 3626 psi
Elemente de pompare
1 sau 2
Iesiri
De la 1 la 22 / element de pompare
Cantitate pompata
0,08 cmc sau 0,16 cmc / pompare
Temperatura ambianta de operare
-30…60°C
Material carcasa
Aluminiu
Material rezervor
Poliamida transparenta
Lubrifianti ce pot fi pompati
Uleiuri si unsori pana la consistenta NLGI 3
Curent necesar
24 V DC
Intensitatea curentului
2,5 A
Viteza
Aproximativ 30 rpm

Pentru informatii complete, expertiza tehnica si ofertare, va rog contactati un reprezentat tehnic de vanzari.

Pe langa gamele sale de produse, CMDI, alaturi de MotulTech, poate oferi instrumente si servicii pentru intretinerea si monitorizarea in utilizare a lubrifiantilor dumneavoastra. Va rugam contactati un reprezentat tehnic de vanzari.