





Fabrici zahar
Extragerea zaharului din sfecla este un proces solicitant, ale carui etape necesita utilaje speciale echipate cu reductoare de mare capacitate.
Reductoarele CMD sunt deosebit de bine adaptate cerintelor acestui proces. Fiabilitatea si robustetea lor permit un proces de productie lipsit de probleme.

Aplicatii fabrici zahar
Difuzie orizontala si uscatoare
Sucul de zahar este extras din fulgii/bucatile de sfecla prin difuzie.
Difuzia este realizata printr-un cilindru lung rotativ, unde apa fierbinte intrepatrunde fulgii de sfecla si este imbogatita progresiv cu zahar.
CMDi ofera sisteme de actionare complete pentru acest tip de difuzie, inclusiv coroana cu pinionul aferent, lagarele pinionului, reductorul principal elicoidal (ERmaster®) sau modelul planetar (ERsun®), precum si cuplajele de conectare (Winflex®) sau (Flexident®).
CMDi ofera sisteme de actionare complete pentru acest tip de difuzie, inclusiv coroana cu pinionul aferent, lagarele pinionului, reductorul principal elicoidal (ERmaster®) sau modelul planetar (ERsun®), precum si cuplajele de conectare (Winflex®) sau (Flexident®).
CMDi poate oferi de asemenea un sistem de actionare alternativ suspendat, numit Bogiflex®, auto-aliniant, foarte bine adaptat acestor aplicatii.


CMDi poate oferi de asemenea un sistem de actionare alternativ suspendat, numit Bogiflex®, auto-aliniant, foarte bine adaptat acestor aplicatii.


Difuzie verticala
Turnul de difuzie verticala implementeaza o spalare contra-curent a sfeclei de zahar, pentru a colecta zaharul.
CMD ofera sisteme de actionare complete pentru acest tip de difuzie, inclusiv coroana multi-segmentata (4 parti), pinioane integrate „Bogi” de la conceptul de actionare Bogiflex®, echipat cu reductoare primare planetare ERsun®, sau reductoare melcate Durand®.
Cristalizare
Sucul de zahar este procesat in boilere inchise ermetic vidate, unde sunt inserate cristale fine pentru a putea porni cristalizarea, care conduce la obtinerea ‘’Massecuite’’.
CMD ofera reductoarele melcate Durand® si reductoarele planetare ERsun® ca sisteme de actionare pentru cristalizoare orizontale sau verticale.


Industria zaharului din trestie de zahar
Zaharul este extras din trestie in timpul unor campanii intense de productie, care necesita disponibilitatea absoluta a echipamentelor de productie.
Reductoarele oferite de CMD sunt proiectate si produse pentru a garanta o disponibilitate de 100%, raspunzand in acelasi timp solicitarilor tipice ale difuzoarelor si morilor de trestie zahar.

Aplicatii trestie de zahar
Macinare
Sucul de zahar este extras din trestia de zahar in moara. Acest proces incepe prin procesarea trestiei de zahar printr-un cutit taietor si un tocator. Trestia de zahar este zdrobita (macinata) printr-o serie de mori care necesita un cuplu de intrare mare si, prin urmare, sunt actionate de reductoare de mari dimensiuni.
CMDi ofera trei familii de reductoare care sunt special adaptate aplicatiilor morilor de trestie de zahar: CANEflex® si CANEmaster® pot fi utilizate pentru actionarea centrala pentru toate tipurile de mori de trestie de zahar. ERsun® este destinat actionarii centrale a morilor de mici dimensiuni, alimentatoare de presiune si, actionarii individuale pentru orice tip de moara.






Difuzor orizontal de trestie de zahar
Difuzia trestiei consta in miscarea foarte incet a fibrelor de trestie pe lanturi metalice sau placi, printr-un difuzor, unde fibra este pulverizata abundent cu apa fierbinte. Apa colecteaza zaharul de pe fibra. Miscarea lanturilor sau placilor necesita rotatia axului difuzorului la o viteza foarte mica si cu un cuplu mare.
CMDi ofera gama de reductoare planetare Ersun pentru aplicatii pentru difuzare.
Cristalizare
Sucul de zahar este procesat in boilere inchise ermetic vidate, unde sunt inserate cristale fine pentru a putea porni cristalizarea, care conduce la obtinerea de ‘’Massecuite’’.
CMDi propune reductoarele melcate Durand® si reductoarele planetare ERsun® ca sisteme de actionare pentru cristalizoare orizontale sau verticale.

